تجهیزات ساختمانی

8 راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله آب و فاضلاب

صورتی که زندگی انسان مدرن به شدت متکی و وابسته به آب است. این وابستگی به حدی شدید است که ما فقط تا زمانی که آب شرب و تمیز در لوله‌کشی ساختمان محل سکونت‌مان وجود دارد احساس امنیت می‌کنیم و به محض قطعی آب، در زندگی روزمره‌مان اختلال ایجاد خواهد شد و سریعا به دنبال راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله هستیم. اما با وجود این میزان از وابستگی کافیست به این موضوع فکر کنید که اگر آب به جایی که در لوله و اتصالات ساختمان در جریان باشد؛ از جایی نشتی کند چه بلایی سر ساختمان و وسایل زندگی ما می‌آید. نشتی از سیستم لوله‌کشی متاسفانه حتی در ساختمان‌های نوساز نیز بسیار رایج است. بنابراین این اتفاق خیلی ربطی به سن ساختمان ندارد؛ بلکه بیش از هر چیز به مهارت لوله‌کشی که سیستم آب مصرفی و تخلیه فاضلاب را در ساختمان اجرا کرده و کیفیت لوله و اتصالاتی که برای این کار از آن استفاده کرده است وابسته است.

 علاوه بر این همه نشتی‌ها نشانه واضحی ندارند. این یعنی ممکن است روزها و حتی ماه‌ها یک قسمت از لوله‌کشی ساختمان نشتی داشته باشد و شما اصلا متوجه آن نشوید. فارغ از میزان خرابی لوله، پیدا کردن و تعمیر نشتی در اسرع وقت بسیار مهم است. هر صاحبخانه‌ای باید با این 8 راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله که در این مقاله توضیح داده‌ایم آشنا باشد تا بتواند در اسرع وقت از خرابی‌های هزینه‌بری که این اتفاق ممکن است به وجود آورد پیشگیری کند. برای اینکه متوجه شوید چطور باید نشتی لوله آب را در ساختمان پیدا و رفع کنید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

راه‌های ساده تشخیص و رفع نشتی لوله

نشت آب در صورت عدم تعمیر به موقع می‌تواند آسیب زیادی به خانه و وسایل شما وارد کند. لکه زرد آب روی سقف، دیوارها یا کف ساختمان معمولا اولین نشانه‌های نشتی آب از لوله‌های ساختمان هستند. اما اگر این نشانه‌های واضح وجود نداشته باشند چطور می‌توانیم متوجه شوید که لوله‌ها نشتی دارند یا خیر؟ در این قسمت از مقاله 8 راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله را توضیح داده‌ایم.

کنتور آب را تست کنید

یکی از راه‌های یافتن نشتی‌های پنهان آب از لوله‌های ساختمان، انجام آزمایش کنتور آب است. برای انجام این تست تمام شیرهای آب خانه را ببندید و کنتور آب را چک کنید. اگر کنتور با وجود بستن تمام شیرها هنوز کار می‌کند؛ یعنی سیستم لوله‌کشی ساختمان از جایی که در معرض دیدتان نیست نشتی دارد. اگرچه ممکن است بلافاصله بعد از بستن شیرها تغییری در شماره کنتور آب مشاهده نکنید؛ بنابراین اگر بار اول تغییری در وضعیت عددی که روی کنتور نوشته شده است ندید؛ این آزمایش را چند ساعت ادامه دهید و اعدادی که در این دو ساعت مختلف نوشته‌اید را با هم مقایسه کنید. اگر عدد نوشته شده روی شمارشگر کنتور آب در این فاصله زیاد شده بود؛ ممکن است نشت پنهانی در یک جایی از لوله‌های ساختمان وجود داشته باشد.

قبض آب را رصد کنید

مبلغ ماهانه قبض آب برای هر واحدی تقریبا قابل پیش‌بینی است. معمولا در فصولی که مصرف آب به دلیل استفاده از کولر آبی زیاد نیست؛ مبلغ قبض یک ماه با ماه بعد چندان تفاوتی ندارد. بنابراین اگر به تازگی قبض آبی را دریافت کرده‌اید که رقم آن به طور غیرعادی بالاست و مطمئن هستید که در آن ماه خاص از آب اضافی استفاده نکرده‌اید؛ ممکن است علت آن نشتی لوله‌های ساختمان باشد. بر اساس استانداردهای اعلام شده از سوی اداره آب، هر نفر به صورت میانگین در روز 150 لیتر آب استفاده می‌کند.

بنابراین اگر یک خانواده 4 نفره هستید و زیاد در مصرف آب اسراف نمی‌کنید؛ باید میزان مصرف‌تان 18000 لیتر در ماه باشد. البته این عدد در ماه‌های گرم کمی بیشتر است. این نکته مهم را فراموش نکنید که حتی نشتی‌های کوچک، مانند چکه کردن شیر آب حیاط هم می‌تواند مبلغ قبض آب‌تان را افزایش دهد. بنابراین رصد قبض آب یک اقدام هوشمندانه و فعال و یک راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله است.

وضعیت گیاهان باغچه را کنترل کنید

اگر خانه ویلایی دارید که در حیاط آن گل و گیاه نگه می‌دارید؛ میزان رشد گیاهان هم می‌تواند یک راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله باشد. اگر گل‌های یک قسمت از باغچه به طور غیرطبیعی رشد بهتری دارند؛ باید لوله‌هایی که از اطراف این قسمت عبور کرده‌اند را بررسی کنید. حتی یک نشتی ریز هم می‌تواند باعث افزایش رشد گیاهان باغچه شود. اگر شدت نشتی زیاد باشد؛ حتی ممکن است چند گودال روی سطح زمین به وجود آمده باشد.

H3. لوازم و وسایل را بررسی کنید

اگر آزمایش کنتور آب نشان‌دهنده نشتی در سیستم لوله‌کشی داخلی ساختمان است؛ مسیر کابینت‌های زمینی آشپزخانه، زیر لباسشویی، زیر ظرفشویی و لوله و اتصالات زیر سینک را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کاملا خشک هستند. همچنین اگر وان یا جکوزی دارید اطراف پایه‌های آن، پایه توالت فرنگی و دیوار پشت دوش و خود سردوش و زیر آبگرمکن، زیر ماشین ظرفشویی و زیر لبا‌سشویی به دنبال رطوبت اضافه بگردید. هر جا این رطوبت را مشاهده کردید؛ شیر آب آن دستگاه یا آن قسمت از خانه را ببندید و با یک لوله‌کش تماس بگیرید.

هنگام بررسی نشتی آب از وسایل، حتما دو شاخه همه آنها را از پریز جدا کنید و تا زمانی که دستگاه نشتی دارد از آن استفاده نکنید. این نکته مهم را فراموش نکنید که نشتی از دستگاه‌های برقی آشپزخانه ممکن است بسیار آهسته و پیوسته باشد به طوری که فقط یک رطوبت نامحسوس از خود به جای بگذارد. بنابراین بهتر است با یک تکه دستمال کاغذی زیر این وسایل را بررسی کرده و به دنبال نشتی آب باشید.

تست رنگ روی توالت فرنگی انجام دهید

اگر رطوبتی در اطراف وسایل برقی آشپزخانه یا دیگر لوازم خانگی پیدا نکردید؛ باید این موضوع را بررسی کنید که آیا توالت فرنگی نیاز به تعمیر دارد یا خیر؟ چرا که اگر کنتور با وجود بستن همه شیرها هنوز هم شماره می‌اندازد یعنی محل اصلی نشتی داخل ساختمان است. فلاپ توالت (درپوش لاستیکی که از ورود آب به داخل کاسه تا زمانی که سیفون را نکشیده‌اید جلوگیری می‌کند) ممکن است به مرور زمان پوسیده شده یا رسوب گرفته باشد و اجازه دهد آب کم کم از مخزن به داخل کاسه نشتی کند.

برای انجام این تست چند قطره رنگ خوراکی را داخل مخزن سیفون توالت فرنگی بریزید. اگر مخزن توالت نشتی داشته باشد؛ ظرف پنج دقیقه رنگی که داخل مخزن ریخته‌اید به درون کاسه سرازیر می‌شود. در رنگی که داخل مخزن ریخته‌اید به کاسه راه پیدا کرد؛ برای تعویض فلاپ توالت با یک لوله‌کش تماس بگیرید. اگر هم اهل کار فنی هستید و کمی از نحوه کار توالت فرنگی سر در می‌آورید احتمالا می‌توانید خودتان فلاپ را تعویض کنید.

فشار آب ساختمان را تست کنید

یک راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله آزمایش فشار آب ساختمان است. البته این علامت نشان می‌دهد که نشتی لوله بسیار جدی و شدید است و باید در اسرع وقت رفع شود. برای تست فشار آبی که درون لوله‌های ساختمان جریان دارد باید تمام شیرها را ببندید و فشار آب را فقط با باز کردن یکی از شیرها اندازه بگیرید. اگر فشار آبی که از شیر خارج می‌شود کمتر از حد معمول است؛ ممکن است جایی در مسیر لوله‌کشی نشت آب وجود داشته باشد.

به دنبال سرنخ‌های نشتی باشد

اگر لوله و اتصالات UPVC زیر سینک بشکند و آب مثل فواره از آن بیرون بیاید بلافاصله می‌توانید تشخیص دهید که مشکل کجاست؛ اما برخی از نشتی‌ها بسیار مخرب و بدون نشانه هستند. به عنوان مثال ممکن است آب به آرامی از اتصالات لوله به داخل دیوار چکه کند و تا زمانی که آسیب زیادی به آن وارد نشود متوجه آن نشوید. حتی اگر آزمایش کنتور آب نشان دهد که ساختمان در حال حاضر نشتی ندارد؛ باز هم به عنوان صاحب‌خانه نشانه‌های زیر را در نظر داشته باشید و به محض مشاهده آنها به فکر تعمیر سیستم لوله‌کشی ساختمان باشید.

تغییر رنگ دیوار:

این علامت می‌تواند نشان‌دهنده نشت آب از پشت دیوارهای خشک و خیس شدن آنها از نمای جلو باشد. لکه‌های آبی که به این علت روی سقف و دیوارها ایجاد می‌شوند معمولا به رنگ زرد یا قهوه‌ای هستند.

ایجاد حباب در رنگ دیوار یا طبله کردن کاغذ دیواری:

هر دو این علائم نشانه خیس بودن لایه زیرین دیوار هستند که باعث شده رنگ یا کاغذ دیواری دیگر نتوانند محکم به دیوار بچسبند. در برخی از موارد ممکن است متوجه یک برآمدگی روی دیوار شوید که نشان می‎دهد آسیب ناشی از نشتی آب از لوله گسترده است و بعد از تعمیر باید دیوار را نیز مجددا گچ‌کاری کنید.

شنیدن صدای چکه:

برخی از نشتی‌ها کاملا بی‌صدا هستند. به عنوان مثال اگر لوله آبی که از کنار یک گیاه خودروی درون باغچه رد شده است نشتی داشته باشد؛ آب مسیر ساقه گیاه را طی کرده و ممکن است اصلا صدای چکه ایجاد نکند. اما گاهی اوقات نشت‎ها صدای چکه‌ای ایجاد می‌کند که به شما سرنخی از محل نشتی می‌دهد.

استشمام بوی کپک:

با گذشت زمان، نشت مداوم، محیط را مرطوب و کاملا مهیا برای رشد کپک و قارچ می‌کند. در برخی از موارد حتی ممکن است متوجه لکه‌های سیاه در قسمت بیرونی دیوار شوید. اما اغلب کپک در داخل دیوار و جایی که نمی‌توانید آن را ببینید رشد می‌کند. بنابراین استشمام بوی کپک‌ یک نشانه و راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله است

مسیر لوله‌کشی را با استفاده از دستگاه تشخیص ترکیدگی بررسی کنید

برخی از وسایل و لوله‎ها ذاتا مستعد نشتی هستند. به عنوان مثال کف مخزن یک آبگرمکن قدیمی می‌تواند به دلیل خوردگی نشتی‌های ریزی داشته باشد که باعث شود آب کم کم از آن خارج شده یا در زمستان‌های سرد موجب منجمد و ترکیدگی لوله منتهی به مخزن شود. بنابراین یکی از بهترین راه‌ها برای تشخیص ترکیدگی و نشتی در هر وسیله‌ای که با آب سروکار دارد و حتی تشخیص ترکیدگی لوله ساختمان، استفاده از دستگاه مخصوصی است که برای همین کار طراحی شده است. این دستگاه‌‎ها حتی می‌توانند ریزترین نشتی را با دقت بالا تشخیص داده و از تخریب بی‌دلیل جلوگیری کنند. بنابراین با کمک این دستگاه در همان ساعات اولیه، می‌توانید ترکیدگی لوله یا نشتی را تشخیص داده و منبع آب را قطع کنید. سپس با خیال راحت نشتی را قبل از اینکه آب خانه‌تان را ویرانی کند برطرف کنید.

همه موارد فوق نشانه نشتی آب هستند؛ اما به خاطر داشته باشید که همه نشتی‎های آب، نشتی ناشی از لوله‎کشی نیستند. به عنوان مثال ممکن است آب از پشت بام یا اطراف پنجره‌ها به داخل ساختمان نشتی داشته باشد. در هر صورت و فارغ از علت ایجاد، همه نشت‌ها باید به سرعت برطرف شوند تا خطر آسیب دیدن ساختمان کاهش پیدا کند.

چطور نشتی لوله آب را رفع کنیم؟

تعمیر نشتی آب مهارتی است که اگر به آن مسلط باشید در شرایط اضطراری می‌توانید تا حدود زیادی هزینه‌های تعمیر و نگهداری ساختمان را کاهش دهید. تعمیر لوله‌ای که نشتی دارد؛ بسته به نوع نشتی و سطح تخصص شما اغلب کار زیاد سختی نیست. به شرطی اینکه لوله‌های توکار دچار آسیب نشده باشند. در غیر این صورت باید برای رفع این مشکل و جلوگیری از تخریب ساختمان حتما با یک لوله‌کش حرفه‌ای تماس بگیرید.

مراحل گام به گام تعمیر نشتی آب

اگر ابزار و دانش لازم برای تعمیر لوله‌ای که نشتی دارد را ندارید؛ بهترین کار این است که با یک لوله‌کش حرفه‌ای تماس بگیرید و از او بخواهید که برای بررسی اینکه آیا لوله‌های ساختمان نیاز به تعویض دارند یا خیر، به خانه شما بیاید. اما اگر اصطلاحا فرد دست به آچاری هستید که معمولا کارهای تعمیرات خانه را خودش انجام می‌دهد؛ این راهنمای گام به گام ممکن است برای رفع این مشکل به دردتان بخورد.

فلکه آب را ببندید

اولین قدم بعد از اینکه محل نشتی را پیدا کردید و قبل از اینکه عملیات اصلی را آغاز کنید این است که فلکه اصلی آب ساختمان را ببندید. این فلکه برای خانه‌های ویلایی معمولا جلوی درب حیاط است و برای ساختمان‌های آپارتمانی می‌تواند جایی در زیر سینک آشپزخانه، روی دیوار حمام و یا در قسمت زیرین توالت باشد. برای قطع جریان آب داخل لوله‌ها باید این شیر را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا جریان آب قطع شود. در برخی از موارد ممکن است مجبور شوید شیر اصلی آب را که در قسمت بیرونی ساختمان قرار دارد ببندید. پس از بستن فلکه و قبل از شروع تعمیر نشتی آب، یکی از شیرها مانند شیر ظرفشویی را باز کنید تا آب باقی‌مانده درون لوله‌ها کاملا تخلیه شود.

رطوبت را خشک کنید

اگر آبی در محل نشتی جمع شده یا لوله‌ای که ترکیده خیس شده است این رطوبت را با استفاده از یک دستمال جاذب پاک کنید تا بتوانید بهتر میزان آسیب را ببینید.

از مقداری خمیر درزگیر لوله استفاده کنید

خمیر درزگیر لوله یک ابزار قوی است که برای وصله کردن محل اتصال و تعمیر نشتی‌های جزئی از آن استفاده می‌شود. قبل از دست زدن به این خمیر توصیه می‎شود که از دستکش لاتکس استفاده کنید تا از سوختگی‌های شیمیایی روی پوست جلوگیری شود. با دستکش کمی از این خمیر اپوکسی را روی یک سطح گذاشته و شروع به مخلوط کردن و ورز دادن آن کنید.  هنگامی که خمیر خاکستری رنگ شد آماده است تا آن را در محل نشتی بمالید. باید حتما محل ترکیدگی یا نشتی را با لایه‌ای به ضخامت نیم اینچ از این خمیر بپوشانید. اطراف لبه‌های بتونه را محکم فشار دهید تا کاملا مهر و موم و ضد آب شود. به یاد داشته باشید که رفع نشتی با خمیر اپوکسی فقط یک تعمیر موقت است و باید در اسرع وقت یک رسیدگی جدی روی محل نشتی انجام دهید.

لوله‌ای که نشتی می‌کند را تعویض کنید

اگر به دنبال راه حل دائمی‌تر برای رفع نشتی لوله هستید؛ باید بخش معیوب لوله را تعویض کنید. این امر مستلزم خرید وسایل مورد نیاز برای تعویض لوله مانند کوپلینگ است. کوپلینگ یک ابزار حیاتی برای هر لوله‌کشی است. این ابزار به لوله‌کش‌ها اجازه می‌دهد تا نشت آب را بدون نیاز به بریدن کل لوله برطرف کنند. کوپلینگ را می‌توانید به راحتی بین لوله‌ها نصب کرده و با استفاده از آن بدون اینکه لوله را به طور کامل عوض کنید ترکیدگی را ترمیم کنید. فقط باید از سایز صحیح و متناسب آن با لوله استفاده کنید.

از گیره برای تعمیر نشتی لوله استفاده کنید

تعویض کل لوله‌ای که قسمتی از آن نشتی دارد پرهزینه است؛ بنابراین برای نشتی‌های جزئی استفاده از گیره لوله مقرون‌به‌صرفه‌ترین راه است. گیره لوله ابزاری است که دو سر آن واشرهای لاستیکی ضد آبی وجود دارد که بستن آن در دو طرف محل نشتی باعث می‌شود که دیگر آب از داخل لوله بیرون نزند. این گیره را نیز می‌توانید به راحتی از ابزارفروشی‌ها تهیه کنید.

چگونه چکه کردن شیر را رفع کنیم؟

چگونه چکه کردن شیر را رفع کنیم؟

چگونه چکه کردن شیر را رفع کنیم؟

نشتی شیر آب می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود؛ اما فرسودگی قطعات داخلی شیر مانند واشر و تجمع رسوب در اطراف آن رایج‌ترین دلیل چکه کردن آب از شیرها هستند. برای رفع این مشکل و جلوگیری از هدر رفتن آب از این طریق ابتدا باید فلکه آب را قطع کرده و یکی از شیرهای ساختمان را باز کنید تا آب داخل لوله‌ها کاملا تخلیه شود. سپس شیری که خراب شده است را باز و واشر آن را بررسی کنید. اگر رسوبی در قطعات داخلی شیر جمع شده است آن را با یک تکه پارچه تمیز کنید. اما اگر آسیبی به شیر آب وارد شده است که با یک تعویض ساده قطعه قابل رفع نیست؛ ممکن است زمان تعویض کامل شیر فرا رسیده باشد.

نشتی لوله آب پلاستیکی را چگونه رفع کنیم؟

برای رفع نشتی لوله‌های پلیمری و به اصطلاح پلاستیکی مانند لوله پی وی سی اول باید بررسی کنید که نشتی از کجاست. سپس فلکه اصلی آب ساختمان را قطع کرده و اقدام به تعویض لوله آسیب دیده کنید. اگر ترکیدگی لوله زیاد نیست و به دنبال راه سریع‌تر و ساده‌تری نسبت به تعویض لوله می‌گردید؛ می‌توانید از چسب مخصوص لوله پی وی سی یا بتونه اپوکسی استفاده کنید. اما اگر آسیب شدید است؛ باید فورا با یک لوله‎کش تماس گرفته و تا زمان رسیدن آن از لاستیک و گیره شلنگ برای رفع نشتی استفاده کنید.

نشتی اتصالات پلاستیکی را چگونه رفع کنیم؟

همانند تعمیر لوله آب پلاستیکی، می‌توانید نشتی اتصالات پلیمری را با بررسی منبع نشتی و سپس قطع کردن منبع آب رفع کنید. اگر تا به حال لوله و اتصالات فلزی تعویض کرده‌اید؛ حتما می‌توانید لوله پلیمری آسیب دیده را خودتان تعویض کنید. برای تعمیر موقت از نوار سیلیکونی یا بتونه اپوکسی نیز می‌توانید استفاده کنید.

چطور نشتی سر دوش را رفع کنیم؟

برای نشتی سر دوش، اولین کاری که باید انجام دهید این است که فلکه آب را ببندید و درپوش صفحه جلو سر دوش را با پیچاندن از دسته جدا کنید. در بیشتر مواقع با تعویض کارتریج و سایر قطعات مصرفی مستهلک مشکل نشتی از سردوش حل می‌شود. اگر با تعویض این قطعات هنوز از دوش آب می‌ریزد؛ باید برای تعمیرات اساسی با یک لوله‌کش تماس بگیرید.

نشتی کف توالت را چگونه رفع کنیم؟

نشتی توالت فرنگی یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که ممکن است برای ساختمان رخ دهد؛ اما در اغلب موارد برای رفع آن یک راه حل ساده وجود دارد. اگر پس از شستشوی و باز کردن سیفون، آب از قسمت پایه توالت بیرون می‌آید؛ این می‌تواند به این معنی باشد که واشر لاستیکی روی پایه و پیچ‌های سه راهی که توالت را در جای خود نگه می‌دارد خراب شده است. برای رفع این نشتی باید توالت را از جای خود جدا کرده و واشر این قسمت را تعویض کنید. پیچ‌های این قسمت را هم آچارکشی کنید تا خیال‌تان راحت شود. اما اگر تا به حال تجربه انجام این کار را نداشته‌اید؛ برای کمک گرفتن با یک لوله‌کش حرفه‌ای تماس بگیرید.

علائم نشتی آب روی دیوار یا سقف چیست؟

اگر زیر دیوارهای حیاط گودال آب تشکیل شده است؛ خود دیوار یا سقف تغییر رنگ داده است؛ صدای چکه آبی را می‌شنوید اما نمی‌توانید منبع آن را پیدا کنید؛ بوی کپک در ساختمان پیچیده است و لکه‌های سیاه و یا سبز روی دیوار و سقف تشکیل شده است یعنی یکی از لوله‌هایی که از نزدیکی محل علائم می‌گذرد نشتی دارد.

چطور یخ‌زدگی لوله را رفع کنیم؟

تمام لوله‌هایی که روکار هستند یا محل عبور شان خارج از ساختمان است؛ ممکن است در بازه‌های طولانی از سال در معرض دمای بسیار پایین قرار داشته باشند. برای جلوگیری از یخ‌زدگی این لوله‌ها و ترکیدگی ناشی از آن بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که دورشان از ماده عایق استفاده کنید. با این حال، این عایق در برخی از مواقع فقط می‌تواند در روند یخ‌زدگی لوله تاخیر ایجاد کند و اگر دما برای مدت طولانی به حدی پایین باشد که به زیر صفر برسد؛ احتمال یخ‌زدگی وجود دارد. یخ‌زدگی لوله در بدترین حالت می‌تواند باعث جدا شدن اتصالات یا ترکیدگی لوله شود.

به همین دلیل اگر قرار است برای مدت زیادی در طول زمستان در ساختمان سکونت نداشته باشید و از آب استفاده نکنید عاقلانه است که حتما اقدامات احتیاطی را انجام دهید. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای جلوگیری از یخ‌زدگی لوله‌های خارج از ساختمان انجام دهید این است که ترموستات سیستم گرمایشی را روی پایین‌ترین حالت تنظیم کنید یا در صورت وجود آن را روی حالت یخبندان بگذارید. این کار باعث می‌شود که اگر دمای بیرون به نقطه انجماد نزدیک شد؛ سیستم گرمایش به طور خودکار روشن شده و نگذارد لوله‌ها یخ بزنند. اگر سیستم گرمایشی ساختمان این تنظیم را ندارد؛ می‌توانید شیر اصلی را بسته و آبی که درون سیستم جریان دارد را به طور کامل تخلیه کنید.

اگر در حال حاضر لوله‌های خارجی ساختمان یخ زده‌اند

برای آب کردن یخ کافیست لوله را با یک سشوار گرم کنید و به تدریج یکی از شیرهای ساختمان را باز کنید تا آب دوباره شروع به جریان کند. راه‌حل دیگر این است که یک بطری آب گرم یا یک حوله خیس شده با آب جوش را روی لوله قرار دهید. این روش‌ها، ایمن‌ترین راه‌حل‌های آب کردن یخی هستند که داخل لوله تشکیل شده است. ممکن است روش‌های دیگری نیز برای رفع این مشکل وجود دارد. با این وجود هرگز نباید از شعله فندک برای آب کردن یخ داخل لوله استفاده کنید؛ زیرا شعله حتی اگر زیر لوله آب گرفته شده باشد می‌تواند خطر آتش‌سوزی را به دنبال داشته باشد. همچنین گرمای بیش از حد ناشی از شعله‌ای که روی لوله گرفته‌اید می‌تواند باعث به جوش آمدن آب داخل لوله شده و احتمالا انفجار به وجود بیاورد.

چند راه حل سریع برای رفع نشتی لوله

اگر نشتی لوله‌ها زیاد است و به دنبال راهی هستید که تا زمان رسیدن لوله‌کش بتوانید از تخریب بیشتر ساختمان جلوگیری کنید؛ می‌توانید یکی از روش‌های زیر را امتحان کنید.

از گیره استفاده کنید

گیره‌های تعمیر لوله برای جلوگیری از خرابی ناشی از نشتی یا ترکیدگی لوله یک راه‌حل سریع و کارآمد هستند. لوله‌کش‌ها اغلب از این گیره‌ها برای ترمیم موقت اتصالات آسیب دیده یا نشتی لوله استفاده می‌کنند. گیره لوله ابزاری است که از یک بالشتک یا واشر انعطاف‌پذیر لاستیکی در داخل یک پوشش فلزی تشکیل شده و بستن آن روی محل ترکیدگی می‌تواند به طور موقت جلوی نشتی آب را بگیرد. نحوه استفاده از این گیره‌ها به این صورت است که ابتدا باید گیره را طوری روی محل ترکیدگی قرار دهید تا لایه لاستیکی آن لوله را بپوشاند. در مرحله بعد پیچ های نگهدارنده گیره را ببندید تا نشتی را بپوشاند و یک پوشش موقت و محکم ایجاد کند.

کمی چسب اپوکسی روی محل نشتی بمالید

چسب یا همان بتونه اپوکسی بهترین ماده برای تعمیر نشتی لوله و اتصالات و جایگزینی به صرفه برای تعویض لوله است. نشتی‌های جزئی لوله یکی از مواردی هستند که با بتونه اپوکسی به سرعت و با موفقیت برطرف می‌شوند. این چسب از ترکیبی تشکیل شده است که وقتی در معرض آب قرار می‌گیرد سفت‌تر می‌شود. چسب اپوکسی از دو ماده به نام‌های رزین و هاردنر تشکیل شده است و قوامی مشابه خاک رس دارد. بتونه اپوکسی به دلیل قوام بالای خود می‌تواند با فشار ملایم سوراخ‌ها یا ترک‌های لوله را رفع کند. با این چسب هم می‌توانید لوله‌های پلاستیکی و هم لوله‌های فولادی، مسی و حتی برنجی را ترمیم کنید.

ضمن اینکه از این چسب برای رفع مشکلات کابینت، کاشی و حتی سنگ هم استفاده می‌شود. کافیست مقداری از این بتونه را در دست‌های خود ورز دهید تا خاکستری شود. سپس آن را روی لوله مالیده و بگذارید چند ساعت بماند. این چسب پس از خشک شدن یک پوشش محکم و ضد آب ایجاد و از بدتر شدن نشتی جلوگیری می‌کند.

از نوار تفلون استفاده کنید

استفاده از نوار تفلن برای وصله کردن اتصالات دارای نشتی؟ آیا این روش واقعا کار می‌کند؟ اگرچه ممکن است رفع نشتی لوله با یک تکه نوار امکان‌پذیر نباشد؛ اما در عمل این روش واقعا شدنی است. این نوار لاستیکی یک نوار معمولی نیست و به شما کمک می‌کند تا اتصالات لوله‌های رزوه‌ای را آب‌بندی و ضد آب کنید. برخی از نشتی‌هایی که از محل اتصالات هستند به سرعت و با استفاده از پیچاندن نوار تفلون روی رزوه لوله و اتصالات قابل رفع هستند. کافیست مقداری از این نوار را روی مفصل اتصالات پیچیده و در انتها سر نوار را محکم بکشید.

از شیلنگ لاستیکی استفاده کنید

بستن یک تکه شلنگ لاستیکی دور محل نشتی می‌تواند به طور موقت نشتی آب را متوقف کند. بنابراین اگر ترکیدگی لوله آنقدر بزرگ و جدی است که نمی‌توان آن را با گیره یا چسب اپوکسی ترمیم کرد می‌توانید یک تکه شلنگ پلاستیکی یا تیوپ قدیمی لاستیک که به شکل نوار درآورده‌اید را دور آن بپیچید. اندازه این وصله پلاستیکی باید کمی بزرگ‌تر از محل نشتی باشد تا بتوانید آن را دور لوله پیچیده و در جای خود محکم کنید. انجام این کار نشتی آب را کاملا مسدود و از گسترش آن جلوگیری می‌کند.

فلکه آب را ببندید

اگر نشتی در سیستم لوله‎کشی رخ داده است که به هر دلیلی نمی‌توانید از روش‌های ذکر شده برای رفع آن استفاده کنید؛ بهترین اقدام قبل از رسیدن لوله‌کش این است که فلکه اصلی آب ساختمان را ببندید. این کار از بدتر شدن نشتی جلوگیری می‌کند و به شما فرصت می‌دهد تا یک فرد متخصص را برای حل مشکلات آن پیدا کنید.

جمع‌بندی

درست است که این 8 راه خانگی تشخیص و رفع نشتی لوله از جمله روش‌های سریع برای پیدا کردن و رفع نشتی انواع لوله و اتصالات هستند و می‌توانند به کاهش آسیب ناشی از رطوبت بیش از حد کمک کنند؛ اما لازم است این نکته مهم را به یاد داشته باشید که اکثر این روش‌ها راه‌حل‌های موقتی هستند. هر نوع نشتی لوله از سیستم لوله‌کشی ساختمان باید در اسرع وقت توسط متخصص رفع شود تا از آسیب‌دیدگی بیشتر ساختمان جلوگیری شود. تفاوت شما با یک لوله‌کش حرفه‌ای این است که او می‌تواند به دقت وضعیت را ارزیابی کرده و تعمیرات لازم را برای جلوگیری از تکرار نشتی انجام دهد.

اگر ترکیدگی یا چکه کردن آب از لوله به سرعت رفع نشود؛ می‌تواند با آسیب زدن به ساختار اصلی ساختمان باعث ایجاد مشکلات جدی‌تر مانند تخریب دیوارها شود. اگر مجری یک پروژه ساختمانی هستید و به دنبال راه‌حلی می‌گردید که به کمک آن بتوانید احتمال ترکیدگی لوله‌ها را کاهش دهید پیشنهاد ما به شما این است که از لوله‌های باکیفیت برای ساخت سازه استفاده کنید. لوله‌های باکیفیت بر اساس جدیدترین تکنولوژی روز دنیا تولید شده و می‌توانند به سادگی انتظارات شما از یک محصول بادوام را برآورده کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید