همه ما به خوبی می دانیم که نورپردازی در آشپزخانه یکی از مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد. آشپزخانه دیگر تنها به عنوان مکانی برای پخت و پز استفاده نمی شود و به همین دلیل باید به نورپردازی آشپزخانه اهمیت زیادی داد چرا که اعضای خانواده دور هم در آشپزخانه جمع می شوند و غذای خود را در آشپزخانه سرو می کنند. بنابراین نورپردازی در آشپزخانه باید مناسب باشد تا اعضای خانواده بتوانند در این مکان استراحت کنند. قطعا برای نورپردازی آشپزخانه نباید از لوسترها و لامپ های بسیار گران قیمت و فانتزی استفاده کنید، بلکه بهتر است با نورپردازی مناسب و هماهنگ با طراحی داخلی آشپزخانه به زیبایی و وقار آشپزخانه بیفزایید. در این پست با ما همراه باشید تا با نور پردازی حرفه ای آشپزخانه آشنا شوید.
نورپردازی موردی در آشپزخانه
روشنایی گاه به گاه در آشپزخانه ضروری است. وجود نورپردازی برای کابینت ها، کشوها، پیشخوان آشپزخانه و سینک ظرفشویی الزامی است، زیرا این قسمت های آشپزخانه بیشترین استفاده را دارند.
نورپردازی داخل کابینت آشپزخانه
نورپردازی در هر فضایی مهم است. برای نورپردازی داخل کابینت بهتر است از چراغ های مخصوص در داخل و زیر سقف هر کابینت استفاده کنید و این چراغ ها را در قسمت جلویی کابینت به گونه ای نصب کنید که چند سانت از در فاصله داشته باشند. برای روشنایی داخل کابینت نیز می توان از فیلامنت های LED استفاده کرد. برای کابینت هایی که درهای شیشه ای دارند و داخل آن دکور چیده شده است، می توان نور مناسبی را در پشت کابینت نصب کرد.
نورپردازی داخل کشوهای آشپزخانه
برای روشن شدن داخل کشوها و بهتر دیده شدن داخل کشو به خصوص در شب بهتر است چراغ هایی برای این قسمت در نظر بگیرید که با باز شدن در کشو روشن می شوند و با بسته شدن کشو خاموش می شوند.
نورپردازی کانتر آشپزخانه
میز کار برای انجام بیشتر کارهای آشپزخانه استفاده می شود. کانتر درست روی کابینت قرار دارد، بنابراین برای روشن کردن آنها، لامپ هایی را در زیر کابینت نصب کنید و از منبع نوری استفاده کنید که نور را به سطح پیشخوان آشپزخانه بتاباند تا از انعکاس نور جلوگیری کند.
به کارگیری نورهای پایین تاب
سطوح کار زیر را با استفاده از ابزار فشار ضعیف ولتاژ پایین در پایین کابینت ها روشن کنید. نورهای کم در یک آشپزخانه کوچک درخشش گرمی می بخشد و معمولاً رنگ ها با انعکاس نور از قفسه های ثابت برجسته می شوند. اگر قفسه ها درهای جالبی دارند، می توانید با تابش نور به آنها، سطح آنها را برجسته کنید.
نورپردازی قسمت جزیره در آشپزخانه
اگر از جزیره آشپزخانه برای تهیه غذا یا کارهای دیگر استفاده می کنید، نورپردازی شما باید مناسب باشد. می توانید جزیره مرکزی آشپزخانه را با استفاده از لامپ های کم آویز نورپردازی کنید و یا می توانید از آویزها برای ایجاد ظاهری زیبا در این قسمت و اجرای نورپردازی کابینت استفاده کنید. با آویزان کردن یک قفسه شناور در بالای جزیره و قرار دادن ظروف روی آن و چسباندن منابع نقطه ای کوچک در داخل آن، جلوه قطره ای ایجاد کنید. همیشه روشنایی جزیره مرکزی را در مداری مجزا از سایر وسایل روشنایی آشپزخانه قرار دهید.
نورپردازی بالای سینک ظرفشویی آشپزخانه
لامپ های مناسب را بالای سینک نصب کنید تا فضای سینک را روشن کند.
نورهای بالاتاب آشپزخانه
در آشپزخانه ای با سقف بلند می توان از جلوی کابینت ها برای نصب چراغ های سقفی و تولید نور عمومی استفاده کرد. این باعث کاهش تعداد منابع کم نوسان مورد نیاز می شود.
نورپردازی قسمت بالای کابینت آشپزخانه
برای نورپردازی عمومی و تزئینی می توانید از منبع نور در قسمت بالای کابینت استفاده کنید.
نورپردازی توکار آشپزخانه
در صورت امکان، وسایل روشنایی آشپزخانه توکار و نیمه توکار را انتخاب کنید، زیرا تمام وسایل روشنایی غیر فرو رفته چرک و چربی حاصل از پخت و پز را جذب می کنند. با داشتن منابع نوری در پایه جزیره مرکزی می توانید کل سطح کف آشپزخانه را روشن کنید. اگر قفسههای آشپزخانه مستقل هستند و بالشتکهای پا ندارند، میتوان با نصب رشتههای LED و منابع نور نواری در زیر آنها، آنها را شناور نشان داد.
لوسترها و چراغ های مناسب آشپزخانه
لوسترها بهترین وسایل روشنایی برای استفاده در جزیره آشپزخانه هستند. استفاده از لوسترهای مدرن بالای میز ناهارخوری در آشپزخانه یا بالای جزیره منظره زیبایی خواهد داشت. لوستر آشپزخانه انواع مختلفی دارد پس در انتخاب لوستر به دکوراسیون منزل توجه کنید.
اگر از چراغ های آویز تزئینی برای نورپردازی آشپزخانه استفاده می کنید، دقت کنید که تعداد آنها فرد باشد. در هنگام نصب این چوب لباسی ها به فاصله آن ها از پیشخوان دقت کنید. این فاصله باید حدود 76 سانتی متر باشد.
اگر سقف آشپزخانه شما تیرآهن دارد، از منابع نور نقطه ای با ولتاژ پایین استفاده کنید و منابع نور را بین تیرها نصب کنید یا روی سطح سقف نصب کنید.
چراغ های دیواری
برای روشنایی آشپزخانه و برای دستیابی به حس نرم و صنعتی کمتر، لامپ های دیواری یا لامپ های Anglepoise را در اطراف پنجره بالای سینک نصب کنید.
نور خطی
برای نورپردازی قسمت هایی از آشپزخانه مانند زیر کابینت ها و سقف کاذب، به جای نورهای نقطه ای از نورهای خطی و یکنواخت استفاده کنید. برای بزرگتر نشان دادن فضای آشپزخانه برای سقف کاذب، نورهای مخفی و خطی را در نظر بگیرید و چراغ های خطی زیر کابینت ها به صورت کاذب و یکنواخت نمایش داده شوند.
نور نقطه ای
منابع نور نقطه ای تعبیه شده در قاب پنجره بالای سینک یا پنهان کردن آنها در بالای کابینت ها و مستقیم پرتوهای نور از طریق سینک.
استفاده از دیمرها
استفاده از دیمرها بهترین راه برای کنترل میزان و شدت نور و صرفه جویی در مصرف برق است. با کمک دیمرها قادر خواهید بود نور مناسب را برای ساعات و فعالیت های مختلف در آشپزخانه خود تنظیم و کنترل کنید.
نظرات و تجربیات شما در مورد نور پردازی حرفه ای آشپزخانه
شما دوستان اگر تجربه ای در زمینه نور پردازی آشپزخانه دارید که در این پست به آن اشاره نشده است می توانید همین حالا در قسمت نظرات و در پایین همین پست با ما به اشتراک بگذارید.