لوله برق ساختمان چیست؟
لوله برق ساختمان یک سیستم سیم و کابل برقی میباشد که در دیوارها و سقف های ساختمان کشیده میشود. از لوله برق برای انتقال سیم و کابل های برقی از منبع تامین برق به نقاط مورد نیاز در ساختمان استفاده میشود.
مزایای استفاده از لوله برق ساختمان چیست؟
- حفاظت از سیم و کابلها: لوله برق ساختمان به عنوان یک حفاظت فیزیکی برای سیم و کابل های برقی عمل میکند. با استفاده از لوله برق، سیم و کابل ها محافظت میشوند و از خطرات مانند تماس با آب، حشرات، ضربه و سایر آسیبها در امان خواهند بود.
- آسانی هنگام نصب و تعمیرات: با استفاده از لوله برق ساختمان، سیم و کابل ها به صورت مرتب در دیوارها و سقف ها قرار میگیرند. این امر به هنگام نصب و تعمیرات، شناسایی و دسترسی به سیم و کابلها را آسانتر میکند.
- جلوگیری از آسیب به سیم و کابل: با استفاده از لوله برق ساختمان، سیم و کابلها در برابر آسیبهای جانبی و خارجی مانند فشار، خم شدن، روانشدن و … محافظت میشوند. این باعث میشود که عمر مفید سیمکشی برق افزایش یابد و احتمال خرابی آن کاهش یابد.
- ظاهر آراسته: با استفاده از لوله برق ساختمان، سیم و کابلهای برقی درون دیوارها و سقف ها پنهان شده و ظاهر آراستهتری برای فضاهای داخلی ساختمان ایجاد میشود.
- آسانی در انتقال برق: لوله برق ساختمان به عنوان یک راه انتقال برق بین مکانها عمل میکند. این بدان معنی است که در طول مسیر لوله، میتوان سیم و کابلها را به جاهای مختلف در ساختمان هدایت کرد.
در نتیجه، استفاده از لوله برق ساختمان دارای مزایایی نظیر حفاظت از سیم و کابل ها، آسانی در نصب و تعمیرات، جلوگیری از آسیب به سیم و کابل ها، ظاهر آراستهتر فضا و آسانی در انتقال برق میباشد.
کاربردهای لوله برق ساختمان چیست؟
لوله برق ساختمان در سیستمهای برق ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این لولهها برای انتقال سیمها و کابلهای برقی به صورت ایمن و منظم در داخل ساختمان استفاده میشوند که توسط کسانی مانند نصابان برق یا کارشناسان برق ساختمان، مونتاژ و نصب لولههای برق انجام میشود. این افراد با استفاده از ابزارهایی مانند جک مته، ماژیک، نازلها و سایر ابزارهای جانبی، لولههای برق را در ساختمان نصب کرده و سیمها و کابلهای برقی را از طریق آنها عبور میدهند.
دلایل استفاده از لوله برق ساختمان عبارتاند از:
- ایجاد نظم در نصب سیم و کابلهای برقی و جلوگیری از گره خوردن آنها.
- حفاظت کابلها در برابر ضربه، خراش و سایر خطرات ممکن.
- بالا بردن ایمنی سیستمهای برقی در ساختمان.
- آسانی در دسترسی به کابلها برای تمدید و تعویض آنها در آینده.
- کاهش احتمال بروز آتش سوزی بر اثر تماس کابلها با سطوح قابل تحرک موجود در ساختمان.
نصب لوله برق ساختمان از جمله کارهایی هست که در انجام آن باید مطابق با اصول و استانداردهای وضع شده در حوزه مربوط به آن پیش برویم. امروز ما میخواهیم اطلاعات خود را در خصوص عملیات مرتبط با لوله کشی برق ساختمان با شما همراهان درمیان بگذاریم. قواعدی وجود دارد که افراد فعال در این حوزه و برقکاران باید نسبت به آن توجه کافی داشته باشند تا علاوه بر حفظ امنیت، صرفه جویی در زمان و هزینهها در نهایت کار بینقصی را تحویل کارفرما دهند. ما در تیم تولید محتوای آسمان سمنان سعی داریم برخی از مهمترین اصول و شیوههای نصب لوله برق را در اختیار شما بزرگواران قرار دهیم.
از چه سیستمی نصب لوله برق ساختمان استفاده کنیم؟
توجه به شرایط محیطی ساختمان به عنوان اولین و مهمترین موضوع برای انتخاب “سیستم مناسب” حائز اهمیت است. به عنوان مثال نکتهای که باید به آن در لولهکشی ساختمان بسیار توجه کرد، شرایط دمایی حاکم بر لوکشین اجرایی است. به صورت کلی میانگین دما، میزان رطوبت و شرایط جوی باید قبل از لولهکشی برق مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
در فضاهایی مثل سردخانه، گلخانه، موتورخانه، کارواش، فضاهای بیرون از ساختمان و… سیستم مناسب برای لولهکشی و نصب لوله برق باید به گونهای انتخاب گردد که تا حد امکان تحت تاثیر نم و رطوبت موجود در محیط قرار نگیرد و خللی در روند انجام کار و استفاده از دستگاههای الکتریکی ایجاد نشود.
در مناطق خشک کار با سهولت انجام میشود و میتوان با سرعت عمل بیشتری نسبت به بقیه موقعیتها عملیات لولهکشی برق را انجام داد. برای مثال در محیطهای گرم و مرطوب میتوان از لولههای فولادی و یا لوله برق upvc (UPVC) استفاده نمود و تمامی کابلها نیز باید عایق بندی شده و دارای پوششهای پلاستیکی و ضد زنگ باشند. در هر مرحلهای از نصب لوله برق باید تمامی نکات مرتبط با عایقبندی، زنگ زدگی و خوردگی رعایت گردد تا از نفوذ رطوبت به درون لولهها جلوگیری شود.
سه نکته طلایی در نصب لوله برق ساختمان
- باید توجه داشت که تمام سیمکشیها فقط در داخل لوله برقهای مخصوص این کار انجام گیرد.
- استفاده از زانو برقهای مخصوص و متناسب با نوع و جنس لوله در قسمت هایی که نیاز به ایجاد انشعابات دارد.
- سیستمهای برق رسانی در مواردی خاص همچون پریزهای اضطراری و عمومی، فن کویلها، آنتن مرکزی، تلفن و فاکس، در باز کن، دوربینهای مدار بسته، اطفای حریق، آسانسور و… لازم است حتماً با لوله ها و اشنعابات جداگانه در داکتها و لولههای برق پیاده سازی شود.
خرید انواع لوله برق ساختمانی
همانطور که مستحضر هستید مجموعه تولیدی آسمان سمنان با بهرمندی از دانش مهندسین و متخصصین خود و همچنین با تکیه بر تجربه و شناخت خود از بازار در حوزه صنعت برق ساختمانی شرایطی را برای همراهان خود فراهم کرده که ضمن همراهی با تولید کنندگان، همیاری مطمئن برای مصرف کنندگان باشد. تولیدات این مجموعه اعم از انواع لوله برق پی وی سی و یو پی وی سی و لوله برق پلی امید، زانو برق، کلید و پریز و سایر ملزومات برقی ساختمان با بالاترین کیفیت توانسته پاسخگوی بخش اعظمی از نیاز بازار داخلی را تأمین کند. شما عزیزان میتوانید با شمارههای این مجموعه در صفحه تماس با ما در ارتباط باشید و ضمن مشاوره نسبت به محصولات تولیدی این مجموعه، سفارش خود را ثبت و در کمترین زمان ممکن دریافت نمایید.