تجهیزات ساختمانی

روش و نکات مهم در لوله گذاری برق ساختمان

لوله گذاری برق ساختمان

لوله گذاری برق ساختمان یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که تیم‌های پیمانکاری مختص حوزه برق به منظور آماده سازی بستری قابل اطمینان برای تکمیل مراحل کار از آن استفاده می‌نمایند، اما اینکه تا چه حد از نکات و قوانین استاندارد و از پیش تعیین شده در این خصوص، تبعیت می‌کنند و روال کار تا چه حد استاندارد است، نکته بسیار بسیار مهمی است که ما در مجموعه آسمان سمنان سعی کردیم با استفاده از تجربیات همکاران در تیم فنی به آن دست یابیم.

در ادامه این نکات را در اختیار شما می گذاریم تا با بهترین روش و تجهیزات مناسب، لوله گذاری برق ساختمان را انجام دهید.

5 نکته مهم در لوله گذاری برق ساختمان

1. نحوی قرار گیری لوله ها

توجه به نحوه قرار گیری لوله‌های برق و فاضلاب در ساختمان‌های مختلف اعم از مسکونی یا تجاری و… امری مهم است که لازم است لوله‌های برق به میزان 30 سانتی متر با رایزر فاضلاب فاصله داشته باشند و در کنار یکدیگر قرار نداشته باشند؛ بنابراین باید به این نکته توجه داشت که برای هر یک باید رایزری جداگانه حفر شود تا این کار به صورت استاندارد صورت پذیرد.

2. اتصال زانو و بوشن

نکته بعدی این است که در هر قسمتی که از وسیله زانو برق استفاده می‌شود، باید آن را با استفاده از نوار چسب به صورت محکم و قابل اطمینان و جدا ناپذیری به لوله اصلی وصل نمود تا امکان آسیب پذیری آن به حداقل برسد و با ضربه از یکدیگر جدا نشوند.

3. استفاده از تجهیزات مناسب در حفر

در هنگام لوله‌کشی برق ساختمان توجه به ابعاد سوراخ‌ها و فضاهایی که در دیوارها، سقف یا کف برای عبور دادن لوله‌های برق استفاده می‌شود نیز، اهمیت دارد؛ زیرا اگر از ابزارهای صنعتی مناسب نظیر هیلتی چرخشی استفاده شود، فضایی به اندازه قطر مته استفاده شده حفر می‌گردد و بدون اینکه بلوک‌ها یا  سایر بخش‌های دیوار آسیب ببینند، می‌توان در نهایت ظرافت لوله گذاری برق ساختمان را انجام داد.

4. استفاده از دستگاه شیارزن

در هنگام قرار دادن لوله برق ‌های باریک به صورت عمودی بر روی دیوار نیز باید با استفاده ار دستگاه فرز یا شیار زن، شیارهای باریکی بر روی بلوک‌ها زده شود تا لوله‌ها به صورت کامل درون دیوار قرار گیرند همچنین عمق این شیارها باید به گونه‌ای باشد که پس از قرار دادن لوله ها، یک و نیم سانت زیر سطح دیوار قرار داشته باشند تا هیچ گونه برجستگی ایجاد نشود و مراحل سیمان کاری و گچ کاری دیوارها با مشکلی مواجه نگردد.

5. مرحله آخر نصب قوطی کلید

نکته آخر این است که مرحله لوله گذاری برق ساختمان باید بعد از مرحله گچ و خاک کردن دیوارها انجام شود و سپس قوطی کلیدها نصب شوند تا در دیوار فرو نرفته و در ادامه کلیدها و پریزها برای استفاده کاربران به صورت صحیح و محکم در داخل قوطی‌ها قرار گیرند.

لوله گذاری برق ساختمان نیاز به چه ابزارهایی دارد

برای اینکه بتوان خط لوله را به درستی و به صورت صحیح و اصولی ساخت، باید ابزار و تجهیزاتی داشت که مهندسی برق باشد و بدون آنها امکان نصب خط لوله برق وجود نخواهد داشت. اول از همه، یک متر برای اندازه گیری دقیق لوله برق مورد نیاز است. کاتر و اره برقی از دیگر ابزارهای مهم در لوله گذاری برق ساختمان هستند. فنرهای خمشی در اندازه های مختلف برای خم کردن لوله ها مورد نیاز است. البته برای این کار می توان از کابلی به اندازه عمق لوله نیز استفاده کرد.

شیارهایی که برای لوله گذاری از شیارها ایجاد می شود گاهی کافی نیست و باید با تبر و قلم کنده کاری کرد. پیک نیک، آب و بخاری نیز از دیگر ابزارهای مورد نیاز در لوله کشی برق هستند.

لوله گذاری برق ساختمان

ضرورت استفاده از ابزارآلات و تجهیزات استاندارد در لوله گذاری برق ساختمان

اما نکته مهم دیگری که ترجیح دادیم درباره آن به صورت مجزا برای شما توضیح دهیم توجه به تیتر فوق است، آری استفاده از ابزار و تجهیزات مدرن، باکیفیت و از همه مهم‌تر استاندارد می‌تواند باعث شود که شما و سازنده در نهایت از خروجی کار رضایت قلبی داشته باشید و ضمن حفظ شرافت کاری شرایط را برای یک زندگی استاندارد فراهم کنید؛ متاسفانه برخی از برق کار‌ها ظرافت‌های لازم را اعمال نمی‌کنند و به خیال اینکه فرد گچ کار در ادامه انجام پروژه ساختمان نواقص کار وی را می پوشاند، لوله گذاری برق ساختمان را به صورت غیر استاندارد و خلاف مقررات اجرایی برق ساختمان انجام می‌دهند.

این در حالی است که پروژه‌ایی موفق است که تمامی اعضا و اجزای آن به طور هماهنگ با یکدیگر کار کرده و وظیفه خویش را به درستی انجام دهند بدون اینکه آسیبی به مرحله دیگری از پروژه و یا کار شخص دیگری وارد نمایند.

خدمات آسمان سمنان

ما در مجموعه صنعتی آسمان سمنان ضمن خسته نباشید به تمام برق‌کاران محترم عاجزانه از آن‌ها درخواست می‌نماییم که حتما اطلاعات خود را در خصوص لوله گذاری برق ساختمان به روز کرده و تنها به سوابق اجرایی گذشته خود اکتفا ننمایند.

تمامی مهارت‌های عملی نیازمند تقویت و به روز رسانی اطلاعات تئوری می‌باشد و بهتر است که از جدید‌ترین تجهیزات تولید و ارائه شده مطلع باشند و همچنین مقرارت اجرایی برق ساختمان را به طور کامل رعایت نمایند تا در نهایت پروژه های استاندارد و بی نقص را به کارفرما تحویل بدهند، همچنین با افتخار اعلام می‌کنیم تیم متخصص و فنی مجموعه آسمان سمنان به طور داوطلبانه آماده است پاسخ‌گوی شما عزیزان در تمام حوزه‌های معرفی شده در این مقاله است، پس با ما در تمـــــاس باشید و میزبان همیشگی شما عزیزان با افتخار خواهیم بود.

5/5 – (3 امتیاز)
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید