تجهیزات ساختمانی

در برق کشی ساختمان از چه سیم های استفاده کنیم؟

پاسخ این سوال که برای سیم کشی داخل لوله از چه سیمی استفاده کنیم که سیستم عملکرد کلی بهتری داشته باشد بستگی به عوامل مختلفی دارد. به عنوان مثال ولتاژ برق، محل قرارگیری سیم (در دیوارها یا زیرزمین)، نوع محیط (آب، آتش‌نشانی، محیط‌های خطرناک و..) و مقررات محلی و ملی از جمله عواملی هستند که باید در انتخاب نوع سیم مدنظر قرار بگیرند. نکته مهم دیگری که باید در مورد سیم‌کشی ساختمان به آن توجه کنید؛ داشته طرح و نقشه از قبل تدوین شده و اجرای سیستم توسط فرد متخصصی است که در این زمینه تجربه کافی را دارد. هر نوع سیمی، نیاز به رعایت یک سری از نکات در زمان اجرا دارد. به عنوان مثال اگر انتخاب برق‌کار سیم مسی و آلومینیومی باشد؛ باید به سطح مقطع سیم، قطر، طول و همچنین رنگ سیم‎ها در زمان اجرا توجه شود. بررسی ظرفیت فیوز برای جلوگیری از سوختگی و اتصال در اثر استفاده از لوازم برقی پرمصرف نیز بسیار مهم و حیاتی است.

بهترین سیم برای برق‌کشی ساختمان کدام است؟

سیم‌کشی استاندارد به سیستمی گفته می‌شود که علاوه بر تامین ایمنی ساختمان و سهولت در دسترسی به کلیدها و پریزها، از سیمی با جنس و سایز مناسب برای اجرای آن استفاده شده باشد. در قوانین و مقررات ملی که برای اجرای این سیستم تدوین شده است؛ جنس و سایز سیم بر اساس نوع روشنایی و محلی که قرار است سیم‌کشی شود تعیین شده است. برخی از این قوانین عبارتند از:

  • برای نصب وسایل روشنایی مانند لامپ، لوستر، هالوژن، دیوارکوب و مواردی از این دست باید حتما از سیم سایز 1.5 استفاده شود.
  • سیم‌هایی که برای ارتباط و برگشت در این سیستم به کار برده می‌شوند باید دارای رنگ‌های متفاوتی باشند تا در زمان نصب کلید و پریز، برق‌کار دچار مشکل نشود. معمولا از سیم رنگ قرمز و آبی برای سیم‎های ارتباطی و از سیم‌های رنگ قهوه‌ای و آبی برای سیم‎های برگشتی استفاده می‌شود.
  • برق داخل پریزهای سالن پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب و… باید از طریق سیم شماره ۲.۵ تامین شود.
  • سیم تلفن را به صورت 4 رشته‌ای یا همان دو زوج در سیستم برق‌کشی ساختمان نصب می‌کنند. با این روش می‌توان برای هر واحد دو خط تلفن نصب کرد. سیم‌های تلفن باید فویل‌دار باشند تا بتوانند به خوبی از نویز و صدا جلوگیری کنند.
  • برای سیم‌کشی آیفون یا همان درب بازکن ساختمان هم باید از سیم‌های 8 رشته‌ای یا همان 4 زوج سایز 0.6 استفاده شود.
  • بهترین سیم برای نصب آنتن نیز کابل کواسیال ۷۵ اهمی است.
  • یکی از مهم‌ترین بخش‌های سیستم سیم‌کشی ساختمان، کابلی است که جریان الکتریکی را از کنتور به جعبه فیوز می‌رساند. کابل 3 رشته‌ای شماره 6 بهترین سیم برای استفاده در این قسمت از ساختمان است.
  • سیستم ضد حریق هم یکی از بخش‌های مهم سیم‌کشی ساختمان است که از حریق‌های خطرناک با ارسال اعلان جلوگیری می‌کند. این سیستم هم بهتر است با سیم شماره 1.5 اجرا شود.
  • سیم 4 رشته‌ای مفتولی نیز بیشترین کاربرد را در نصب کولر آبی ساختمان و اجرای سیم‌کشی برق پشت‌بام دارد. رشته‌های اضافه‌ای که درون این سیم وجود دارد به عنوان سیم ارت به کار برده می‌شوند. البته بهتر است سیمی که یک طرف آن به فیوز و طرف دیگرش به کلید کولر وصل می‌شود سایز 2.5 باشد. برخی از برق‌کارها از سیم 1.5 هم برای این بخش از ساختمان استفاده می‌کنند.
  • اگر قرار است سیستم سرمایش ساختمان کولر گازی باشد؛ بهتر است سیم سایز 4 را برای تامین برق آن انتخاب کنید. کولرهای برقی به نسبت کولرهای آبی نیاز به جریان الکتریکی بیشتری دارند. به همین خاطر برای تامین برق‌شان نیز باید از سیمی با سایز بزرگ‌تر استفاده شود. این سیم به هیچ عنوان نباید چسب‌خوردگی داشته باشد یا دو تکه باشد. در غیر این صورت ممکن است در اثر جریان برق بالا، آتش‌سوزی ایجاد کند.
  • برای چاه ارت هم بهترین کابل، کابل 5 رشته‌ای مفتولی است.

بهترین سیم برای برق‌کشی ساختمان کدام است؟

بهترین سیم برای برق‌کشی ساختمان کدام است؟

همانطور که مشاهده می‌کنید؛ پاسخ این سوال که برای سیم کشی داخل لوله از چه سیمی استفاده کنیم بهتر است؟ بستگی به محلی دارد که قرار است سیم‌کشی شود. یک نکته مهمی که در مورد سیم‌کشی ساختمان وجود دارد این است که حتما باید تمام این سیم‌ها برای ایمنی بیشتر از درون لوله برق عبور داده شوند. لوله و اتصالات مخصوص برق ابزاری بسیار مفید هستند که از سیم‌ها محافظت کرده و جلوی اتصالی و اتفاقات ناگوار مانند برق‌گرفتگی را تا حدود زیادی می‌گیرند.

نتیجه‌گیری

اگر تمامی مواردی که در این مقاله به آنها اشاره شده است را رعایت کنید؛ می‌توانید سیم‌کشی بسیار اصولی و استانداردی را در ساختمان اجرا کرده و از ایجاد خطا و بروز مشکلات خطرآفرین تا حدود زیادی جلوگیری کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید