تکنولوژی با بهبود تکنیکها و خلق روشهای جدید برق کشی ساختمان بیشترین نقش را در پیشرفت صنعت برق ایفا کرده است. در این مقاله شما را با 8 تکنیکی که به عنوان روشهای جدید برق کشی ساختمان شناخته میشوند آشنا میکنیم.
روشهای جدید برق کشی ساختمان کدامند؟
سیمکشی هوشمند
با این روش سیمکشی، کاربر میتواند با استفاده از فناوریهای پیشرفته، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی منزل خود را به شکل بهتری کنترل و مدیریت کند. در این روش، تمام وسایلی که سیستم الکتریکی و الکترونیکی ساختمان را تشکیل میدهند از طریق یک شبکه هوشمند به هم وصل شده و میتوان به وسیله تکنولوژیهای اینترنت اشیاء (IoT) بین آنها ارتباط برقرار کرد. برخی از مهمترین مزایای این روش برقکشی ساختمان عبارتند از:
کنترل مرکزی: شما میتوانید با استفاده از این روش، انواع تجهیزات و سیستمهای برقی ساختمان مانند سیستم روشنایی، تهویه مطبوع، دزدگیر و حتی دستگاههای الکترونیکی مانند آیفون را به کمک یک مرکز کنترل مدیریت کنید. با این روش هم کنترل شما روی ساختمان بیشتر شده و هم مصرف انرژی به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند.
امکان زمانبندی و اتوماسیون: با روش سیمکشی هوشمند قادر خواهید بود زمان روشن و خاموش شدن تجهیزات ساختمان را خودتان تعیین کنید. به عنوان مثال میتوانید سیستم روشنایی را طوری تنظیم کنید که صبحها راس یک ساعت مشخص روشن شود.
کاهش مصرف انرژی: با استفاده از کنترل مرکزی که با آن میتوانید وسایل برقی را کنترل کنید قادر خواهید بود که میزان مصرف انرژی هر وسیله را تعیین کرده و الگوی مصرف خود را با هدف صرفهجویی در انرژی تغییر دهید.
هوشمندسازی ساختمان: این روش برقکشی جدید شما را قادر میسازد که از راه دور تمام وسایل برقی منزلتان را کنترل کنید.
اطمینان و امنیت بالا: با کنترلی که روی وسایل و سیستمهای الکترونیکی مختلف ساختمان دارید میتوانید امنیت را تا حدود زیادی ارتقا دهید.
انعطافپذیری و تغییرپذیری: شما میتوانید با این روش سیمکشی تمام وسایل منزل را متناسب با نیاز خود تنظیم و کنترل کنید. ضمن اینکه این سیستم به شما اجازه تغییرات راحت و سریع را میدهد.
کاهش هزینهها: گرچه سیمکشی هوشمند یکی از گرانترین روشهای جدید برق کشی ساختمان است؛ اما در طولانی مدت با کاهش مصرف انرژی، بهبود امنیت و افزایش کارآیی میتواند یک سیستم کاملا اقتصادی باشد.
سیمکشی بدون پیچ و مهره
این روش هم یکی از روشهای جدید برق کشی ساختمان است که با استفاده از اتصالات سریع و اختصاصی اجرا میشود. این اتصالات نیاز به پیچ و مهره ندارند. سیستم برقکشی بدون پیچ و مهره دارای مزایای زیر است:
نصب سریع و آسان: سرعت اجرای برقکشی در این روش بالاست و اتصالات کاربردی در اجرا آن به شما اجازه میدهند که در بازه بسیار کوتاهی نسبت به دیگر روشها، تجهیزات برقی ساختمان را راهاندازی کنید.
دقت بالا و قابلیت تعویض: اتصالات قابل استفاده در این روش بسیار دقیق طراحی شدهاند و در صورتی که نیاز به تعویض داشته باشند میتوانید این کار را به سادگی انجام دهید.
کاهش زمان انجام پروژه: همانطور که اشاره شد؛ سیمکشی بدون پیچ و مهره در بازه زمانی کوتاهتری قابل انجام است. به همین خاطر اگر پروژه بزرگ باشد؛ میتوان به عنوان روشی برای کاهش زمان اتمام پروژه به آن نگاه کرد.
کاهش خطر خرابی: وقتی شما از پیچ و مهره در اجرای برقکشی استفاده نمیکنید؛ خطر عیوب احتمالی به شدن کم میشود. کاهش ریسک خرابی در کنار کاهش نیاز به استفاده از نیروی انسانی برای رفع این خرابیها در مجموع باعث میشود این روش بهصرفه باشد.
زیبایی و ظاهر منظمتر: اتصالاتی که برای اجرای این روش کاربرد دارند مثل پیچ و مهره باعث بینظمی در سیستم سیمکشی ساختمان نمیشوند. چرا که در این روش تمام کابلها بدون پیچ و مهره نصب میشوند.
استفاده از تکنولوژیهای بیسیم
تکنولوژی بیسیم یکی دیگر از روشهای جدید برق کشی ساختمان است که در اجرای آن از هیچ سیم و اتصالاتی استفاده نمیشود. در واقع در روش بیسیم، روش انتقال داده از طریق امواج رادیویی، موجودیتهای نوری یا دیگر وسایل بیسیم است. از مزایای مهم این روش سیمکشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تنوع در کاربرد: از این سیستم میتوانید برای بخشهای مختلف ساختمان از سیستم روشنایی گرفته تا سیستمهای حفاظتی، تهویه مطبوع، نظارت و کنترل از راه دور و حتی سیستمهای هوشمند استفاده کنید.
انعطافپذیری: از آنجایی که از هیچگونه لوله و اتصالات در این روش استفاده نمیشود؛ انعطافپذیری آن بالاست و شما را قادر میسازد که بتوانید این سیستم را در کجای ساختمان که میخواهید اجرا کنید.
نصب سریع و آسان: برای اجرای سیستم بیسیم علاوه بر اینکه نیاز به لوله و اتصالات و سیم ندارید؛ خبری از تخریب دیوار نیز نیست و این موضوع باعث میشود در زمان و هزینه به شدت صرفهجویی شود.
کاهش هزینهها: در موارد که نیاز نیست جایی از ساختمان به صورت پیچیده یا دائمی سیمکشی شود؛ استفاده از این روش میتواند کم هزینهترین راه باشد.
کنترل از راه دور: از آنجایی که این سیستم بدون سیم اجرا میشود؛ شما میتوانید از هر کجا که دسترسی به اینترنت دارید؛ سیستمهای الکترونیکی و الکتریکی منزل خود را مدیریت و کنترل کنید.
امکان استفاده از تجهیزات هوشمند: این تکنولوژی هم راستا با تکنولوژی هوشمند است و با اجرای آن در ساختمان میتوانید به راحتی از انواع تجهیزات هوشمند مانند سنسورها و دزدگیرهای جدید استفاده کنید.
کاهش پیچیدگی: حذف نیاز به اتصالاتی مانند پیچ و مهره این روش را به یکی از راحتترین روشهای جدید برق کشی ساختمان تبدیل کرده است.
استفاده از مواد خنککننده الکترونیکی
این روش جدید و مدرن با استفاده از مواد خنککننده الکترونیکی اجرا شده و عملکرد و دوام تجهیزات الکترونیکی در سیستمهای ساختمانی را بهبود میدهد. این مواد حرارت تولید شده توسط تجهیزات الکترونیکی را کنترل و تخلیه میکنند. از دیگر ویژگیها و مزایای این روش برقکشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کنترل دما و حرارت: مواد خنککنندهای که در این روش استفاده میشود میتواند دما و حرارت تجهیزات را بهطور موثری کنترل کرده و از این طریق منجر به افزایش طول عمر این تجهیزات شود.
افزایش عملکرد: استفاده از مواد خنککننده الکترونیکی با کاهش حرارت اضافی میتواند علاوه بر عمر مفید، عملکرد تجهیزات را نیز بهبود دهد.
حفاظت از تجهیزات: یکی از مشکلات اساسی که ممکن است تجهیزات الکترونیکی با آن مواجه شوند حرارت بالاست. حرارت حتی بر اثر تماس طولانی مدت با تجهیزات میتواند آسیب جدی به آنها وارد کند. با استفاده از این روش جدید برقکشی میتوانید از تجهیزات الکترونیکی ساختمان در برابر خرابی ناشی از حرارت محافظت کنید.
کاهش مصرف انرژی: دمای بالا معمولا باعث افزایش مصرف انرژی میشود. مواد خنککننده میتواند با کاهش حرارت حتی به صورت غیرمستقیم روی میزان مصرف انرژی وسایل الکترونیکی نیز تاثیرگذار باشد.
حفظ کارایی: یکی دیگر از عوارض دمای بالا، کاهش راندمان تجهیزات برقی است. بنابراین استفاده از مواد خنککننده میتواند با کاهش دما، حتی کارایی این تجهیزات را نیز بهبود دهد.
انتقال حرارت به مکان مناسب: مواد خنککننده حرارت تولید شده توسط تجهیزات را به مکان مناسبی منتقل میکنند.
تطبیق با محیط: یکی از مزایای مواد خنککننده الکترونیکی تطبیق آنها با محیطها و شرایط مختلف نصب است. به همین خاطر از این روش برقکشی میتوان در هر محیطی استفاده کرد.
استفاده از ماشینهای خودکار سیمکشی
اگر به دنبال یک روش جدید و کارآمد برای برقکشی ساختمان میگردید؛ روش استفاده از ماشینهای خودکار سیمکشی را به شما توصیه میکنیم. در این روش از تجهیزات خاصی که به طور خودکار و هوشمندانه تجهیزات الکتریکی و سیمها را نصب و متصل میکنند استفاده میشود. برخی از مهمترین ویژگیهای روش استفاده از ماشینهای خودکار سیمکشی عبارتند از:
سرعت و دقت بالا: ماشینهایی که برای این کار استفاده میشوند از سرعت عمل بالایی برخوردار هستند و به نسبت انسان میتوانند عملیات را با دقت بیشتری اجرا کنند. این ویژگی باعث کاهش زمان نصب و افزایش کارایی در اجرای پروژههای سیمکشی میشود.
کاهش خطاها: از آنجایی که ماشین در مقایسه با انسان عملکرد دقیقتری دارد؛ ریسک خطا در اجرای پروژه به کمک این ویژگی کاهش پیدا میکند.
کاربری آسانتر: شاید تصور کنید که برای استفاده از این روش نیاز به مهارت خاصی دارید؛ این در حالی است که کاربری این تجهیزات به قدری ساده است که حتی افراد مبتنی نیز میتوانند ظرف مدت کوتاهی به آن مسلط شوند.
کاهش هزینهها: اگرچه خرید تجهیزاتی که این روش برقکشی به کمک آنها انجام میشود هزینه زیادی روی دست شما میگذارد؛ اما با کاهش زمان نصب، کارایی بیشتر و کاهش خطاها میتوان به مرور زمان این هزینههای اولیه را پوشش داد.
کارایی بالا: یکی از ویژگیهای تجهیزات مورد استفاده در این روش، قابلیت انجام کارهای پیچیده و تکراری با دقت بالاست. بنابراین سیمکشی که به کمک این تجهیزات انجام میشود بسیار باکیفیت و دقیق است.
تطبیق با تغییرات: اگر قرار باشد در طرح سیمکشی تغییری ایجاد شود؛ هیچ روشی به اندازه استفاده از ماشینهای خودکار سیمکشی نمیتواند با انعطافپذیری بالای خود شرایط را برای ایجاد این تغییرات مهیا کند.
کاهش خستگی انسانی: با استفاده از ماشینهای خودکار، دیگر خبری از فعالیتهای دستی و خستهکننده در فرآیند سیمکشی نیست.
استفاده از سیمهای پیشساخته با اتصالات
سیمهای پیش ساخته در ابعاد و طولهای مختلفی در بازار موجود هستند و با استفاده از آنها میتوانید سیمکشی ساختمان را به صورت موثرتر و با سرعت بیشتری پیش ببرید.
استفاده از سیمهای انعطافپذیر
برای سیمکشی قسمتهای پیچیده ساختمان یا محیطها و فضاهایی که دارای محدودیت خاصی هستند میتوانید به جای سیمهای معمولی از سیمهای انعطافپذیر استفاده کنید. این روش هم یکی از روشهای جدید برق کشی ساختمان است.
سیمکشی تخت
در این روش سیمها و کابلهایی که سیستم برقی ساختمان را تشکیل میدهند به صورت مستقیم و مرتب روی سطحی تخت نصب میشوند. از مزایای مهم این روش سیمکشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نظم و زیبایی: سیمکشی تخت باعث جلوگیری از بینظمی و در هم پیچیدن سیمها و کابلها میشود. از آنجایی که در این روش سیمها به صورت مرتب و موزون روی سطح قرار میگیرند؛ سیستم کاملا منظم و زیبا به نظر میرسد و هر چیزی سر جای خودش است.
سهولت در نصب: از آنجایی که خبری از در هم پیچیدن سیمها در این روش نیست؛ هم مراحل نصب راحتتر میشود و هم نیازی نیست دیوارها و سقف را سوراخ کنید. در نتیجه سریعتر میتوانید ساختمان را سیمکشی کنید.
کاهش هزینهها: در این روش نه نیاز به تعداد زیادی اتصالات دارید و نه لوله برق میخواهید. به همین خاطر هزینه اجرا به شدت کاهش پیدا میکند.
نصب پنهان: با استفاده از این روش میتوانید سیمها و کابلها را کاملا از دید پنهان کنید.
امکان انجام آسان تغییرات: نصب سیمها به صورت تخت فرآیند ایجاد تغییرات و تعمیرات را راحتتر میکند.
مناسب برای فضاهای باز: اگر قرار است فضای بازی مانند سقفها، کفها و دیوارهای ساختمان را سیمکشی کنید میتوانید از این روش استفاده کنید.
کاربردهای گسترده: با استفاده از این تکنیک میتوانید انواع تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، از جمله سیستم روشنایی، تهویه مطبوع، صوتی و تصویری و… را سیمکشی کنید.