تجهیزات ساختمانی

تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی – کدام لوله دو تیکه باید سرد باشد؟

دستگاه‌های تهویه مطبوع که عموما در ایران آن را با نام کولرگازی می‌شناسند؛ از جمله وسایلی است که این روزها استفاده از آنها در خانه‌ها در حال همه‌گیر شدن است. بنابراین شناخت اجزای آنها، به‌خصوص بخش لوله و اتصالات آنها نیز برای اهالی فنی خانه موضوع مهمی است. در میان اجزای مختلف این دستگاه‌ها، لوله دو تکه رفت و برگشت بخش بسیار مهمی است. در واقع شناخت لوله سرد و گرم و توانایی تفکیک آنها از یک‌دیگر در این زمینه اهمیت دارد. اهمیت این نکته نیز کمک به استفاده مناسب از دستگاه و همچنین امکان عیب‌یابی آن در مورد مشکلات ساده است. البته کولرگازی‌ها علاوه بر این دو لوله، دارای بخش‌های مهم دیگری مانند لوله آب، یونیت‌ها و اتصالات هستند. با این حال تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی به شما کمک خواهد کرد تا مسیر انتقال دما در دستگاه را تشخیص دهید. در این زمینه نیز اولین نکته این است که بدانید لوله رفت سرد و لوله برگشت گرم است. اما اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید؛ در ادامه مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با لوله های رفت و برگشت در کولر گازی

آشنایی با لوله های رفت و برگشت در کولر گازی

آشنایی با لوله های رفت و برگشت در کولر گازی

لوله‌های زیادی در کولر گازی وجود دارد که ممکن است کمی گیج‌کننده باشند. با این حال در نظر بگیرید که اغلب لوله‌های این دستگاه گرم هستند. به‌طور خلاصه یک سیستم تهویه مطبوع گرما را از داخل محیط به بیرون منتقل می‌کند. در واقع لوله گرم با جذب گرمای محیط آن را به بیرون منتقل می‌کند. از سویی لوله سرد مسئول ورود هوای خنک به داخل است.

در نتیجه اگر دستگاه شما به درستی کار نمی‌کند و قادر به خنک کردن محیط نیست؛ اولین قدم تشخیص لوله رفت و برگشت کولرگازی و عملکرد صحیح آن بر اساس سنجش دمای آنها است. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که لوله سرد به‌طور سریع و مداوم، کار انتقال گرما به فضای باز را انجام می‌دهد.

تشخیص لوله رفت و برگشت کولر گازی

منظور از لوله برگشت در کولر گازی، همان لوله‌ای است که هوای سرد یا خنک را وارد محیط مدنظر ما می‌کند. به همین دلیل این لوله در حالت عادی و در صورت کارکرد صحیح دستگاه، از لوله رفت سردتر است. بنابراین و به زبان ساده تنها با لمس این لوله‌ها می‌توانید لوله رفت و برگشت را از یک‌دیگر تشخیص داده و عملکرد صحیح دستگاه خود را بسنجید. با این حال تنها در شرایطی این روش جواب می‌دهد که دستگاه شما تا حدودی درست کار کند. همچنین توجه کنید که دمای لوله برگشت به درجه تعیین شده برای کولر گازی وابسته است.

لوله دو تکه سرد کولر گازی و کارایی آن

لوله دو تکه سرد کولر گازی و کارایی آن

لوله دو تکه سرد کولر گازی و کارایی آن

در این بخش کمی دقیق‌تر به مسئله کارایی این لوله می‌پردازیم. لوله دو تکه سرد مسئول گردش هوای خنک و کاهش دمای محیط و حفظ آن در دمای مدنظر شماست. لوله دو تکه قادر است ابتدا گرما را از محیط خارج کرده و سپس با خنک کردن هوای بیرون و گرفتن رطوبت آن، آن را به محیط بازگرداند. به همین دلیل نیز نصب صحیح و نگهداری مناسب از این لوله‌ها در کولر گازی مهم‌ترین کار در بخش نگهداری و سرویس این سیستم‌ها است.

در این زمینه چند نکته مهم نیز وجود دارد. مثلا عایق‌بندی سیستم‌های جریان الکتریسیته در کنار این لوله‌ها بسیار مهم است. بنابراین معمولا در این روش نیز استفاده از خرطومی‌های خاص، چیزی شبیه به لوله برق ساختمانی، برای اطمینان صددرصدی از عایق بودن سیم‌ها توصیه می‌شود. از سویی لوله سرد است که باید به کویل اواپراتور متصل شود. این کار علاوه بر تنظیم بهتر دمای محیط، از آسیب دیدن قطعات دستگاه جلوگیری می‌نماید. همچنین به یاد داشته باشید که یکی از دلایل متداول آسیب دیدن کولرگازی، بسته شدن لوله سرد است. این مسدود شدن می‌تواند عملکرد کلی دستگاه شما متوقف کند.

البته باید دانست این نکات قطعا برای دست به آچار شدن و تعمیر کولر کافی نیست. با این حال برای درک شرایط و مراقبت صحیح از دستگاه مفید است.

روش کار لوله سرد

در نهایت و در بخش پایانی این مقاله کوتاه بهتر است روش کار لوله سرد را نیز بدانید. این لوله منتقل‌کننده مایع خنک‌کننده موجود در کولرگازی، در مسیر میان کمپرسور و اواپراتور است. تا از این طریق به‌طور موثر دما و رطوبت محیط را کاهش دهد. بنابراین چنانچه بخواهیم محیط مدنظر خود را اعم از خانه و محل کار، خنک نگه داریم، باید لوله کندانسور را سرد و لوله اواپراتور را گرم در نظر بگیریم. در این شرایط می‌توانید مطمئن باشید که کولرگازی شما درست کار می‌کند.

در نهایت فراموش نکنید که برای اطمینان از سرمایش کافی و صرفه‌جویی در انرژی، آشنایی اولیه با اینکه کدامیک از بخش‌های لوله دو تکه یا رفت و برگشت، باید سرد باشند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید